Lašišos kepsnys su griežčio juostelėmis ir kininiu bastučiu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Puikus patiekalas pietums arba vakarienei, greitai paruošiamas ir sotu. Taip pat tinkamas į pietų dėžutę. Receptu ir nuotrauka pasidalino Donata Vaišnoraitė. Ačiū autorei.

Kiekis1 porcija
Pasiruošimas15 min.Gaminimas20 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 120 g lašišos
 70 g griežtis
 60 g kininis bastutis
 50 g pajūrinis kritimas
 50 g sviestinis moliūgas
 5 g lydytas sviestas
 0,20 g druska
 0,20 g sezamo sėklos.
Užpilas lašišai:
 Smulkinti krapai, česnakai, čili pipiras, avokadų aliejus, citrinos sultys, druska, pipirai.

Paruošimas:

1

Griežtis supjaustomas stambiomis juostelėmis, apšlakstomas lydytu sviestu, pagardinamas druska, pipirais ir kmynais. Sviestinis moliūgas pjaustomas kubeliais, šlakstomas lydytu sviestu, dedamas šalia griežčio juostelių. Viską dedame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 15 min. Jeigu juostelės labai storos, gali kepti šiek tiek ilgiau.

2

Kol griežtis kepa, ten pat į orkaitę dedama lašiša, kuri yra be druskos ir pipirų. Ji kepa labai trumpai iki 10 min, kad nebūtų sausa ir beskonė.

3

Kininį bastutį perpjauname per pusę ir dedame į įkaitintą keptuvę, su ištirpintu lydytu sviestu. Įpilame šiek tiek vandens ir lengvai troškiname kartu su pajūriniu kritmu.

4

Iš produktų užpilui, pasidarome užpilą lašišai. Į lėkštę dedame: lašišą, griežčio juosteles, kininį bastutį, jūrinį kritimą. Skaniname prieskoniais ir valgome.

Kategorija:, Gaminimo būdas:, DietaProduktai:, ,

Ingredientai

 120 g lašišos
 70 g griežtis
 60 g kininis bastutis
 50 g pajūrinis kritimas
 50 g sviestinis moliūgas
 5 g lydytas sviestas
 0,20 g druska
 0,20 g sezamo sėklos.
Užpilas lašišai:
 Smulkinti krapai, česnakai, čili pipiras, avokadų aliejus, citrinos sultys, druska, pipirai.

Gaminimo eiga

1

Griežtis supjaustomas stambiomis juostelėmis, apšlakstomas lydytu sviestu, pagardinamas druska, pipirais ir kmynais. Sviestinis moliūgas pjaustomas kubeliais, šlakstomas lydytu sviestu, dedamas šalia griežčio juostelių. Viską dedame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 15 min. Jeigu juostelės labai storos, gali kepti šiek tiek ilgiau.

2

Kol griežtis kepa, ten pat į orkaitę dedama lašiša, kuri yra be druskos ir pipirų. Ji kepa labai trumpai iki 10 min, kad nebūtų sausa ir beskonė.

3

Kininį bastutį perpjauname per pusę ir dedame į įkaitintą keptuvę, su ištirpintu lydytu sviestu. Įpilame šiek tiek vandens ir lengvai troškiname kartu su pajūriniu kritmu.

4

Iš produktų užpilui, pasidarome užpilą lašišai. Į lėkštę dedame: lašišą, griežčio juosteles, kininį bastutį, jūrinį kritimą. Skaniname prieskoniais ir valgome.

Lašišos kepsnys su griežčio juostelėmis ir kininiu bastučiu