Lęšių troškinys su pomidorais ir saliero stiebais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Skanaus linki recepto autorė – Ieva S.
Labai skanus ir greitai paruošiamas troškinys, saliero dėjau daugiau, nes jį labai mėgstu. Rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 40 g lęšiai
 40 g svogūnas
 10 g saliero stiebai
 5 g česnakas
 10 g pomidorų pasta ar konservuoti pomidorai
 1 g ciberžolė
 1 g druska
 1 g pipirai
 1 g asafetidos – kvapioji ferula
 1 g kalendra, malta
 8 g lydytas sviestas

Paruošimas:

1

Išverdame lęšius, vandenį nupilame.

2

Kol verda lęšiai, keptuvėje su šaukšteliu lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir salierą.

3

Į keptuvę įdedame konservuotus pomidorus, paskaniname prieskoniais – druska, pipirais, asafetida, ciberžole. Pakaitiname kelias minutes ir į keptuvę suverčiame lęšius.

4

Keptuvę kaitiname 10-15 min. ant nedidelės ugnies.

5

Pabarstome malta kalendra. Skanaus

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 233.4

Ingredientai

 40 g lęšiai
 40 g svogūnas
 10 g saliero stiebai
 5 g česnakas
 10 g pomidorų pasta ar konservuoti pomidorai
 1 g ciberžolė
 1 g druska
 1 g pipirai
 1 g asafetidos – kvapioji ferula
 1 g kalendra, malta
 8 g lydytas sviestas

Gaminimo eiga

1

Išverdame lęšius, vandenį nupilame.

2

Kol verda lęšiai, keptuvėje su šaukšteliu lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir salierą.

3

Į keptuvę įdedame konservuotus pomidorus, paskaniname prieskoniais – druska, pipirais, asafetida, ciberžole. Pakaitiname kelias minutes ir į keptuvę suverčiame lęšius.

4

Keptuvę kaitiname 10-15 min. ant nedidelės ugnies.

5

Pabarstome malta kalendra. Skanaus

Lęšių troškinys su pomidorais ir saliero stiebais
0 0 vote
Article Rating