Lietiniai iš speltos miltų (be pieno produktų ir kiaušinių)

Receptą įkėlė:Irvyda
Įvertinkite:

Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams. Galima įdaryti varškės, špinatų arba keptų morku įdaru.

Receptas iš www.sveikiproduktai.lt ir adaptuota pagal “Sulieknėk sveikai”
FOTO - Dora Vasaryte

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 150 g vandens
 50 g pilno grūdo speltos miltų
 15 g tapijokos miltų, jie naudojami vietoje kiaušinių
 6 g cukraus, geriau nerafinuoto, o dar geriausia, kad neskatintų alkio geriau būtų pakeisti ryžių ar agavų sirupu, arba kokosų žiedų cukrumi.
 0,30 g smulkios druskos, geriausia natūralios, pavyzdžiui, Himalajų
 5 g šalto spaudimo aliejaus kepimui, geriausiai kokoso

Paruošimas:

1

Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.

2

Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.

3

Tuomet įpilame atšildytų riebalų ir dar kartą išmaišome.

4

Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptą kokoso aliejumi.

Maistinė vertė

Porcijos 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 282

Kategorija:, Gaminimo būdas:

Ingredientai

 150 g vandens
 50 g pilno grūdo speltos miltų
 15 g tapijokos miltų, jie naudojami vietoje kiaušinių
 6 g cukraus, geriau nerafinuoto, o dar geriausia, kad neskatintų alkio geriau būtų pakeisti ryžių ar agavų sirupu, arba kokosų žiedų cukrumi.
 0,30 g smulkios druskos, geriausia natūralios, pavyzdžiui, Himalajų
 5 g šalto spaudimo aliejaus kepimui, geriausiai kokoso

Gaminimo eiga

1

Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.

2

Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.

3

Tuomet įpilame atšildytų riebalų ir dar kartą išmaišome.

4

Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptą kokoso aliejumi.

Lietiniai iš speltos miltų (be pieno produktų ir kiaušinių)