Labai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas pietums. Išbandykite.
Makaronai su pievagrybiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 298 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g pievagrybių
  • 60 g speltos makaronų pilno grūdo arba kietagrūdžių
  • 8 g riebalų kepimui
  • 0,5 g druskos pagal skonį
  • 0,2 g pipirų pagal skonį
  • 0,2 g kario pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6 min. Makaronai turi būti kramtomi).
  • Riebaluose kepimui (pavyzdžiui, lydytame svieste) šiek tiek pakepiname pievagrybius.
  • Pagardiname prieskoniais.
  • Viską sumaišome ir skanaujame. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 298kcal (15%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 17mgNatris: 259mgKalis: 388mg (19%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 200µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 182mg (26%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto autorė: Aistė Švetkauskė. Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!