Makaronai su pomidorais, baklažanais ir pievagrybiais

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Grikių makaronai labai patiko, tašo nuotraukos autorė Sonata Jadeškienė. Ačiū, kad atsiunčiate nuotraukas.
Recepto autorė Raminta ir mano FB grupės. Ačiū jai už pasidalinimą.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 130 g Viso grūdo kietagrūdžių kviečių makaronai, tinka grikių makaronai, pupelių ar avinžirnių makaronai
 70 g baklažano
 56 Pievagrybiai, tinka ir apvirti grybai, tobulai tinka baravykai
 5 g alyvuogių aliejus, ypač tyras
 ciberžolė
 čili pipirų milteliai
 rūkyta paprika
 druska bei pipirai
Padažui:
 400 g pomidorai (2 vnt.)
 20 g svogūnai (mėlynasis 1 vnt.)
 2 česnakas
 petražolės, šviežios ar šaldytos
 druska/pipirai
 čili pipirų milteliai arba šviežias čili pipiras
 citrinos sultys, šviežiai spaustos iš ½ citrinos
 1 v. š. ypač tyras alyvuogių aliejus

Paruošimas:

1

Pirmiausia pamirkome baklažaną sūriame vandenyje 15-20 minučių, kad nuimtų kartumą.

2

Pasiruošiame padažą: pirmiausia trumpai pakepinama su aliejumi susmulkintą česnaką, kai jis lengvai pagelsta suberiame kitas sudėtines dalis: smulkintus pomidorus kartu su mėlynuoju svogūnu, petražolėmis, citrinos sultimis, druska, pipirais ir čili. Kia pomidorai suminkštėja – padažas paruoštas. Paliekame jį kepuvėje pastovėti, kol paruošime makaronus.

3

Makaronus verdame porą minučių mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.

4

Kol verda makaronai keptuvę patepame ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pakepame baklažaną bei pievagrybius su ciberžole, čili pipirais, rūkyta paprika bei pipirais. Jei trūksta riebalų – pilame po truputį karštą vandenį, kad nesviltų. Kepame ant vidutinės kaitros kol suminkštėja.

5

Į paruoštą padažą keptuvėje suverčiame virtus, nusunktus makaronus ir dar kartą sumaišę užkaitiname.

6

Pateikiame lėkštėje ir ant viršaus uždedame keptus grybus bei baklažanus.

Ingredientai

 130 g Viso grūdo kietagrūdžių kviečių makaronai, tinka grikių makaronai, pupelių ar avinžirnių makaronai
 70 g baklažano
 56 Pievagrybiai, tinka ir apvirti grybai, tobulai tinka baravykai
 5 g alyvuogių aliejus, ypač tyras
 ciberžolė
 čili pipirų milteliai
 rūkyta paprika
 druska bei pipirai
Padažui:
 400 g pomidorai (2 vnt.)
 20 g svogūnai (mėlynasis 1 vnt.)
 2 česnakas
 petražolės, šviežios ar šaldytos
 druska/pipirai
 čili pipirų milteliai arba šviežias čili pipiras
 citrinos sultys, šviežiai spaustos iš ½ citrinos
 1 v. š. ypač tyras alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga

1

Pirmiausia pamirkome baklažaną sūriame vandenyje 15-20 minučių, kad nuimtų kartumą.

2

Pasiruošiame padažą: pirmiausia trumpai pakepinama su aliejumi susmulkintą česnaką, kai jis lengvai pagelsta suberiame kitas sudėtines dalis: smulkintus pomidorus kartu su mėlynuoju svogūnu, petražolėmis, citrinos sultimis, druska, pipirais ir čili. Kia pomidorai suminkštėja – padažas paruoštas. Paliekame jį kepuvėje pastovėti, kol paruošime makaronus.

3

Makaronus verdame porą minučių mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.

4

Kol verda makaronai keptuvę patepame ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pakepame baklažaną bei pievagrybius su ciberžole, čili pipirais, rūkyta paprika bei pipirais. Jei trūksta riebalų – pilame po truputį karštą vandenį, kad nesviltų. Kepame ant vidutinės kaitros kol suminkštėja.

5

Į paruoštą padažą keptuvėje suverčiame virtus, nusunktus makaronus ir dar kartą sumaišę užkaitiname.

6

Pateikiame lėkštėje ir ant viršaus uždedame keptus grybus bei baklažanus.

Makaronai su pomidorais, baklažanais ir pievagrybiais