Meksikietiškas lęšių troškinys su pomidorais ir svogūnais

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Troškinukas šildantis iš vidaus 🙂
Tinka pietums arba vakarienei.
Foto - Raminta.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 50 g lęšių
 50 g svogūno
 15 g saliero stiebų
 5 g česnako
 30 g smulkintų pomidorų
 0,20 g ciberžolės
 0,20 g maltų aitriųjų paprikų
 8 g tabasko padažo
 1 g druskos
 0,20 g pipirų maltų

Paruošimas:

1

Į puodą įpilame 4 puodelius vandens, suberiame lęšius ir užkaičiame.

2

Palaukiame, kol užvirs vanduo, išjungiame viryklę, uždengiame puodą ir paliekame 20 minučių – lęšiai pabrinks ir suminkštės.

3

Kol laukiame, smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname jį aliejuje. Ten pat sudedame smulkintus česnaką ir salierus.

4

Daržoves kepame tol, kol suminkštės, bet nelaukiame, kol paruduos.

5

Į pakepintų daržovių mišinį, sudedame pomidorus, įberiame ciberžolę, kmynus, aitriąsias paprikas ir įpilame tabasko padažo.

6

Nupilame nuo lęšių vandenį ir sudedame juos į troškinį. Viską pakaitiname, pagardiname druska ir pipirais.

7

Prieš patiekiant an stalo pašlakstome žaliosios citrinos sultimis, pabarstome kalendros lapeliais.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 219

Kategorija:, Gaminimo būdas:, Produktai:,

Ingredientai

 50 g lęšių
 50 g svogūno
 15 g saliero stiebų
 5 g česnako
 30 g smulkintų pomidorų
 0,20 g ciberžolės
 0,20 g maltų aitriųjų paprikų
 8 g tabasko padažo
 1 g druskos
 0,20 g pipirų maltų

Gaminimo eiga

1

Į puodą įpilame 4 puodelius vandens, suberiame lęšius ir užkaičiame.

2

Palaukiame, kol užvirs vanduo, išjungiame viryklę, uždengiame puodą ir paliekame 20 minučių – lęšiai pabrinks ir suminkštės.

3

Kol laukiame, smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname jį aliejuje. Ten pat sudedame smulkintus česnaką ir salierus.

4

Daržoves kepame tol, kol suminkštės, bet nelaukiame, kol paruduos.

5

Į pakepintų daržovių mišinį, sudedame pomidorus, įberiame ciberžolę, kmynus, aitriąsias paprikas ir įpilame tabasko padažo.

6

Nupilame nuo lęšių vandenį ir sudedame juos į troškinį. Viską pakaitiname, pagardiname druska ir pipirais.

7

Prieš patiekiant an stalo pašlakstome žaliosios citrinos sultimis, pabarstome kalendros lapeliais.

Meksikietiškas lęšių troškinys su pomidorais ir svogūnais