Menkės file su pankolio sėklomis ir kaparėliais, gaminta troškintuve

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Vienas mėgiamiausių patiekalų - žuvis, rašo idėjos ir nuotraukos autorė Sabina Šatė.
Kaip Jūs, ar mėgstate žuvį? Pasidalinkite komentaruose savo idėjomis ir nuomonėmis.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas25 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 200 g menkės file
 4 vnt česnako skiltelės
 0,50 a. š. pankolio seklos
 2 v. š. kaparėliai
 5 g kokosų aliejus
 10 g sviestas

Paruošimas:

1

Menkės file supjaustyta gabaliukais, padruskinta ir papipirinta.

2

Troškintuvėje ant šiek tiek kokosų aliejaus trumpai pakepti neluptas česnako skilteles ir pankolio sėklas, kad pasklistu aromatas.

3

Į tą pačią keptuvę sudėti žuvies gabalėlius oda žemyn, kad pakepų kelias minutes. Dėti sviestą, o jam išsilydžius, pilti ant žuvies gabalėlių. Žuvį apversti.

4

Berti kaparėlius, dėti troškintuvę į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių. Neperkepti, svarbu, kad žuvis baigtų kepti, bet išliktų sultinga! Laikas dar labai priklauso nuo menkės dydžio ir storio. Skanaus.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Dieta, , , Produktai:

Ingredientai

 200 g menkės file
 4 vnt česnako skiltelės
 0,50 a. š. pankolio seklos
 2 v. š. kaparėliai
 5 g kokosų aliejus
 10 g sviestas

Gaminimo eiga

1

Menkės file supjaustyta gabaliukais, padruskinta ir papipirinta.

2

Troškintuvėje ant šiek tiek kokosų aliejaus trumpai pakepti neluptas česnako skilteles ir pankolio sėklas, kad pasklistu aromatas.

3

Į tą pačią keptuvę sudėti žuvies gabalėlius oda žemyn, kad pakepų kelias minutes. Dėti sviestą, o jam išsilydžius, pilti ant žuvies gabalėlių. Žuvį apversti.

4

Berti kaparėlius, dėti troškintuvę į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių. Neperkepti, svarbu, kad žuvis baigtų kepti, bet išliktų sultinga! Laikas dar labai priklauso nuo menkės dydžio ir storio. Skanaus.

Menkės file su pankolio sėklomis ir kaparėliais