Miežinė košė su agurku

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Birutė Vitkauskienė (nuotraukos autorė) rašo: "Mėgstu į košes dėti visko daug. Pasirodo, kartais užtenka visai ne daug ir laaaabaiiii skanu...".
O Jūs ar pamėgote taip paruoštą košę? Pasidalinkite komentaruose.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g miežinės kruopos
 50 g agurkas
 1 g druska

Paruošimas:

1

Perplauname miežių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, praplauname grūdus ir kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2 – mėgstantiems biresnę košė ir 1:3- skystesnę) užverdame.

3

Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti, nemaišome. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas apie 30 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą košę pagardiname agurku bei druska (pagal skonį). Skanaus!

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 241

Ingredientai

 65 g miežinės kruopos
 50 g agurkas
 1 g druska

Gaminimo eiga

1

Perplauname miežių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, praplauname grūdus ir kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2 – mėgstantiems biresnę košė ir 1:3- skystesnę) užverdame.

3

Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti, nemaišome. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas apie 30 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą košę pagardiname agurku bei druska (pagal skonį). Skanaus!

Miežinė košė su agurku