Miežinė košė su pesto padažu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Miežinės kruopos Lietuvoje parduodamos skaldytos. Jos būna dviejų rūšių – smulkaus ir stambaus skaldymo. Rinkitės stambesnio skaldymo miežines kruopas – jos sotesnės, nors kalorijų turi tiek pat, kiek ir smulkesnės. Be to, stambiau skaldytose kruopose šiek tiek daugiau ir mums būtinų maistinių skaidulų.

Nuotrauką receptui atsiuntė Giedrė Renevė. Ačiū.

Svarbu: jei esate alergiški pieno produktams Pesto padažo taip pat negalite vartoti, nes jame yra kieto sūrio, dažniausiai parmezano.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas10 min.Iš viso20 min.

Ingredientai:

 75 g sausos miežinės kruopos
 14 g pesto padažas
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.

2

Ryte kruopas užvirkite, išjunkite virykle ir palikite brinkti, maišyti nereikia. Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.

3

Patiekę ant stalo įsidėkite po 1/2 arbatinio šaukštelio Pesto padažo. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 329
% Paros norma *
Riebalai 6g10%
Angliavandeniai 60g20%
Baltymai 7.5g15%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredientai

 75 g sausos miežinės kruopos
 14 g pesto padažas
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.

2

Ryte kruopas užvirkite, išjunkite virykle ir palikite brinkti, maišyti nereikia. Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.

3

Patiekę ant stalo įsidėkite po 1/2 arbatinio šaukštelio Pesto padažo. Skanaus.

Miežinė košė su pesto padažu