Miežinių perliukų košė su pomidoru, mielių dribsniais ir baziliku

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Kristina Valaitienė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam foto rašo, kad labai mėgsta tokią košę pusryčiams.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas5 min.Gaminimas20 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g miežiniai perliukai
 60 g pomidorai
 0,50 a. š. mielių dribsniai
 0,20 g druska
 5 vnt baziliko lapeliai

Paruošimas:

1

Vakare perplauname miežinių perliukų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2 ir užverdame.

3

Verdame iki 1 minutės, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Kol kruopos brinksta, susipjaustome pomidorus. Nusiplauname baziliką.

5

Kai kruopos jau paruoštos, dedame į lėkštę kruopas, pomidorus, barstome mielių dribsnius, puošiame baziliko lapeliais. Skanaus.

Ingredientai

 65 g miežiniai perliukai
 60 g pomidorai
 0,50 a. š. mielių dribsniai
 0,20 g druska
 5 vnt baziliko lapeliai

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname miežinių perliukų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2 ir užverdame.

3

Verdame iki 1 minutės, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Kol kruopos brinksta, susipjaustome pomidorus. Nusiplauname baziliką.

5

Kai kruopos jau paruoštos, dedame į lėkštę kruopas, pomidorus, barstome mielių dribsnius, puošiame baziliko lapeliais. Skanaus.

Miežinių perliukų košė su pomidoru, mielių dribsniais