Miežių kruopos su žirneliais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Nuotrauka pasidalino Jolanta Kardelytė. Ačiū.

Ar kruopos yra jūsų kasdienis maistas? Ne? O kodėl? Reguliarus jų vartojimas mažina nutukimo, širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto, storosios žarnos vėžio riziką, gerina žarnyno veiklą ir bendrą savijautą. Kruopose yra daug maistinių skaidulų, kurios mažina gliukozės, cholesterolio kiekį, žarnyne suriša medžiagų apykaitos metu susidariusias nuodingas medžiagas ir padeda ja pašalinti iš organizmo, gerina maisto slinkimą virškinamuoju traktu ir saugo nuo vidurių užkietėjimo.

Miežių kruopos gali būti Jūsų pusryčių ar pietų alternatyva kitoms košėms ar kruopoms. Kodėl miežių kruopas verta valgyti? Nes nedaug riebalų ir pakankamai daug ląstelienos lyginant su kitomis kruopomis. Taip pat turi mineralinių medžiagų bei vitaminų B1, B2 ir B3.

Kai kurių grūdų košių reikia vengti, nes jos per greitai pasisavinamos, reiškia labai greitai turite išnaudoti gautas kalorijas ir sukelia alkį.

Nepiktnaudžiaukite užpilamomis košėmis, greito paruošimo košėmis, dribsniais, kukurūzų bei manų kruopomis.

"Rojaus daržo" sodininkė Lilė

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas5 min.Gaminimas20 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 50 g miežinės kruopos
 200 g žalieji žirneliai (švieži ar šaldyti)
 1 g druska
 0,50 g pipirai (jei norisi)

Paruošimas:

1

Kruopas užmerkti iš vakaro ir ryte tik užverti ir išjungti. Jos tinkamiausios, kai valgai ir dar galima kramtyti. Jokiu būdu nepervirkite.

2

Suberkite žirnelius, prieskonius ir valgykite.
Patarimas: visada virdami ragaukite ir tiksliai žinosite, kada išjungti. Svarbu nepervirti.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 355

Ingredientai

 50 g miežinės kruopos
 200 g žalieji žirneliai (švieži ar šaldyti)
 1 g druska
 0,50 g pipirai (jei norisi)

Gaminimo eiga

1

Kruopas užmerkti iš vakaro ir ryte tik užverti ir išjungti. Jos tinkamiausios, kai valgai ir dar galima kramtyti. Jokiu būdu nepervirkite.

2

Suberkite žirnelius, prieskonius ir valgykite.
Patarimas: visada virdami ragaukite ir tiksliai žinosite, kada išjungti. Svarbu nepervirti.

Miežių kruopos su žirneliais