Miško avietės pyragaitis (be glitimo)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Pasisaldinkime gyvenimą, su sveikesniu miško avietės pyragaičiu be glitimo.

Fotografiją ir receptą atsiuntė Audronė Mackevičienė, ačiū.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

Biskvitui:
 100 g špinatų
 70 g avižų miltų
 50 g migdolų miltų
 50 g kokosų aliejaus
 2 v. š. Klevų sirupo
 45 g Kiaušinis (1 vnt)
 1 v. š. Ispaninio šalavijo sėklų
 1 v. š. Sezamų sėklų
 1 a. š. kepimo miltelių be glitimo
 1 a. š. natūralaus jogurto (kepimo milteliams nugesinti)
Pertepimui:
 100 g varškės
 1 a. š. Klevų sirupo
 2 v. š. Ispaninio šalavijo sėklų
 Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
 Avietės

Paruošimas:

Biskvito gaminimas:
1

Pašildyti aliejų, tačiau neužvirinti.

2

Jogurte išmaišyti kepimo miltelius.

3

Į smulkintuvą dedame: nuplautus špinatus, šiltą aliejų, kiaušinį, sirupą ir visus likusius produktus.

4

Biskvitą kepame 170° temperatūroje apie 30 min, iškepusį atvėsiname.

Pertepimo paruošimas:
5

Varškę pertriname per sietelį, įmaišome sirupą, sėklas, įtarkuojame citrinos žieveles.

Pyragaičio formavimas:
6

Iš biskvito išspaudžiami apskritimai, kurie pertepami su jau paruošta varškės mase, įspaudžiamos avietės.

7

Paruoštus pyragaičius papuošiame avietėmis. Skanaus.

Ingredientai

Biskvitui:
 100 g špinatų
 70 g avižų miltų
 50 g migdolų miltų
 50 g kokosų aliejaus
 2 v. š. Klevų sirupo
 45 g Kiaušinis (1 vnt)
 1 v. š. Ispaninio šalavijo sėklų
 1 v. š. Sezamų sėklų
 1 a. š. kepimo miltelių be glitimo
 1 a. š. natūralaus jogurto (kepimo milteliams nugesinti)
Pertepimui:
 100 g varškės
 1 a. š. Klevų sirupo
 2 v. š. Ispaninio šalavijo sėklų
 Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
 Avietės

Gaminimo eiga

Biskvito gaminimas:
1

Pašildyti aliejų, tačiau neužvirinti.

2

Jogurte išmaišyti kepimo miltelius.

3

Į smulkintuvą dedame: nuplautus špinatus, šiltą aliejų, kiaušinį, sirupą ir visus likusius produktus.

4

Biskvitą kepame 170° temperatūroje apie 30 min, iškepusį atvėsiname.

Pertepimo paruošimas:
5

Varškę pertriname per sietelį, įmaišome sirupą, sėklas, įtarkuojame citrinos žieveles.

Pyragaičio formavimas:
6

Iš biskvito išspaudžiami apskritimai, kurie pertepami su jau paruošta varškės mase, įspaudžiamos avietės.

7

Paruoštus pyragaičius papuošiame avietėmis. Skanaus.

Miško avietės pyragaitis