Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Šis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių.
Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo.
Skanaus.

Kiekis1 porcija
Gaminimas50 min.

Ingredientai:

 550 g morkų (~5 didelės);
 4 vnt. kiaušiniai;
 150 ml agavų sirupo, jei neturite galite pakeisti 150 g nerafinuoto cukraus;
 120 g (stiklinės) avižų miltų;
 1 a. š. kepimo miltelių (nebūtinai);
 0,20 g natūralios vanilės (nebūtinai);
 90 g natūralaus sviesto.

Paruošimas:

1

Suplakite kiaušinius, kartu su agavų sirupu.

2

Morkas sutarkuoti smulkia trintuve (bulvine) arba jei turite žaliavalgišką trinntuvą – tiesiog sutrinkite.

3

Sviestą ištirpinti vidutinėje tempetarūroje.

4

Visus produktus sudėkite į morkas, gerai išmaišyti ir sudėti į formą.

5

Kepti ~50 min. iki +175 C įkaitintoje orkaitėje.

Kategorija:Gaminimo būdas:Produktai:,

Ingredientai

 550 g morkų (~5 didelės);
 4 vnt. kiaušiniai;
 150 ml agavų sirupo, jei neturite galite pakeisti 150 g nerafinuoto cukraus;
 120 g (stiklinės) avižų miltų;
 1 a. š. kepimo miltelių (nebūtinai);
 0,20 g natūralios vanilės (nebūtinai);
 90 g natūralaus sviesto.

Gaminimo eiga

1

Suplakite kiaušinius, kartu su agavų sirupu.

2

Morkas sutarkuoti smulkia trintuve (bulvine) arba jei turite žaliavalgišką trinntuvą – tiesiog sutrinkite.

3

Sviestą ištirpinti vidutinėje tempetarūroje.

4

Visus produktus sudėkite į morkas, gerai išmaišyti ir sudėti į formą.

5

Kepti ~50 min. iki +175 C įkaitintoje orkaitėje.

Morkų pyragas be kviečių ir be cukraus