Naminė tortilija kepta keptuvėje

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai greitai paruošiama ir skani tortilija, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Tortilijas galima gaminti su daržovėmis ir tofu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Auksei.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 150 g viso grūdo kvietiniai miltai
 150 ml vanduo
 ¼ a. š. druska
 ¼ a. š. cukrus
 1 v. š. aliejus

Paruošimas:

1

Užverdame vandenį, supilame jį į dubenį ir laukiame, kol atvės.

2

Į vandenį dedame apie 120 g miltų – tešla turi būti elastinga, šiek tiek limpanti prie rankų.

3

Įdedame druskos, cukraus ir aliejaus.

4

Tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome apie 30 min.

5

Pradedame kočioti. Kočiojant sunaudojame dar apie 30 g miltų.

6

Turėtų gautis apie 20 cm skersmens 6-7 tortilijos – priklauso nuo to, kokio storio iškočiojame.

7

Kepame keptuvėje. Galite naudoti skirtą lietiniams. Riebalai nėra būtini, nes jų yra tešloje. Taip pat rekomenduojama prieš kepant nuvalyti miltus nuo tortilijų, kad nepridegtų.

8

Kai iškepa – uždengiame tortiliją drėgnu rankšluosčiu. Skanaus.

Kategorija:Gaminimo būdas:Dieta,

Ingredientai

 150 g viso grūdo kvietiniai miltai
 150 ml vanduo
 ¼ a. š. druska
 ¼ a. š. cukrus
 1 v. š. aliejus

Gaminimo eiga

1

Užverdame vandenį, supilame jį į dubenį ir laukiame, kol atvės.

2

Į vandenį dedame apie 120 g miltų – tešla turi būti elastinga, šiek tiek limpanti prie rankų.

3

Įdedame druskos, cukraus ir aliejaus.

4

Tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome apie 30 min.

5

Pradedame kočioti. Kočiojant sunaudojame dar apie 30 g miltų.

6

Turėtų gautis apie 20 cm skersmens 6-7 tortilijos – priklauso nuo to, kokio storio iškočiojame.

7

Kepame keptuvėje. Galite naudoti skirtą lietiniams. Riebalai nėra būtini, nes jų yra tešloje. Taip pat rekomenduojama prieš kepant nuvalyti miltus nuo tortilijų, kad nepridegtų.

8

Kai iškepa – uždengiame tortiliją drėgnu rankšluosčiu. Skanaus.

Naminė tortilija kepta keptuvėje