Naminė varškė – sveikas ir skanus sūrio pakeitimas

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Ši sūrio pamaina – varškė gaminama iš kefyro. Puiki pamaina riebiems sūriams, skonis švelnus. Rikotos sūris puikiai tinka paskaninti daržovių troškinius, salotoms bei makaronų patiekalams.
Išeiga 0,21 kg varškės iš 0.9 kg kefyro.
Patarimai. Dažnai žmonės apsigauna ir mano, kad ši varškė yra toks pat liesa, kaip ir kefyras, tai nėra tiesa. Gamindami pašaliname tik vandenį, reiškia visi riebalai lieka. Šios varškės riebumas 10,7%. Kaip varškė – riebi, bet tai nuostabus sūrio pakeitimas – mažiau riebus ir pigesnis, idealu norintiems numesti svorį.
Skanaus.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 2,5 proc. kefyro, kiekis priklauso nuo to, kiek norėsite pasigaminti.

Paruošimas:

1

Kefyrą perpilame į šaldymui skirtą tarą ir dedame į šaldiklį, pavyzdžiui per naktį. Jokiu būdu nedėkite su pakeliu, nes tokia tara nėra skirta šaldyti ir į maistą išsiskirs polimerai, liaudiškai tariant – plastmasė.

2

Ryte ištraukiame sušalusį kefyrą.

3

Sudedame kefyrą į marlę arba sietelį ir paliekame porai valandų nusivarvėti ir turime natūralią varškę. Paprasta ir pigu.

Maistinė vertė

Porcijos 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 168

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 2,5 proc. kefyro, kiekis priklauso nuo to, kiek norėsite pasigaminti.

Gaminimo eiga

1

Kefyrą perpilame į šaldymui skirtą tarą ir dedame į šaldiklį, pavyzdžiui per naktį. Jokiu būdu nedėkite su pakeliu, nes tokia tara nėra skirta šaldyti ir į maistą išsiskirs polimerai, liaudiškai tariant – plastmasė.

2

Ryte ištraukiame sušalusį kefyrą.

3

Sudedame kefyrą į marlę arba sietelį ir paliekame porai valandų nusivarvėti ir turime natūralią varškę. Paprasta ir pigu.

Naminė varškė – sveikas ir skanus sūrio pakeitimas