Naminis majonezas

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Naminis majonezas - puikus ir skanus padažas prie kiaušinių ar daržovių. Pridėjus kelias prieskonines žoleles išgaunamas vis kitas skonis.

Foto - Donata Vaišnoraitė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 2 kiaušinių tryniai
 0,35 l saulėgrąžų aliejaus
  a. š. garstyčių
  šiek tiek druskos
 šiek tiek maltų baltų pipirų
 5 ml citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių.

Paruošimas:

1

Į dubenėlį sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, druską bei pipirus ir plakite, kol masė taps vientisa.

2

Į kiaušinio trynio masę lašindami įmaišykite maždaug du trečdalius aliejaus, maišydami supilkite nedidele srovele.

3

Intensyviai plakite plakikliu, tol kol majonezas pasidarys vientisos kreminės konsistencijos.

4

Jei norite, kad emulsija būtų stabili, baigdami gaminti majonezą galite įmaišyti dar 2 valgomuosius šaukštus šilto vandens.
Tokį majonezą šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.

5

Vaida Kurpienė rekomenduoja į majonezą, prieš patiekiant, pasirinktinai įdėti:
– krapų,
– įvairių žolelių,
– smulkiai kapotos ančiuvių filė,
– garstyčių,
– smulkiai supjaustytų raugintų agurkų,
– labai smulkiai supjaustytų baltųjų svogūnų.

Maistinė vertė

Porcijos dydis, g 266

Kategorija:Produktai:

Ingredientai

 2 kiaušinių tryniai
 0,35 l saulėgrąžų aliejaus
  a. š. garstyčių
  šiek tiek druskos
 šiek tiek maltų baltų pipirų
 5 ml citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių.

Gaminimo eiga

1

Į dubenėlį sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, druską bei pipirus ir plakite, kol masė taps vientisa.

2

Į kiaušinio trynio masę lašindami įmaišykite maždaug du trečdalius aliejaus, maišydami supilkite nedidele srovele.

3

Intensyviai plakite plakikliu, tol kol majonezas pasidarys vientisos kreminės konsistencijos.

4

Jei norite, kad emulsija būtų stabili, baigdami gaminti majonezą galite įmaišyti dar 2 valgomuosius šaukštus šilto vandens.
Tokį majonezą šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.

5

Vaida Kurpienė rekomenduoja į majonezą, prieš patiekiant, pasirinktinai įdėti:
– krapų,
– įvairių žolelių,
– smulkiai kapotos ančiuvių filė,
– garstyčių,
– smulkiai supjaustytų raugintų agurkų,
– labai smulkiai supjaustytų baltųjų svogūnų.

Naminis majonezas