Nekepintų grikių košė su raugintais agurkais

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Sonata Jadeškienė‎ atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ji džiaugiasi, kad greitai paruošiama ir skani košė. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 65 g grikių kruopos
 50 g agurkai, rauginti
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą grikių košę pagardiname supjaustytais raugintais agurkais ir išmaišome.
Skanaus!

Ingredientai

 65 g grikių kruopos
 50 g agurkai, rauginti
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą grikių košę pagardiname supjaustytais raugintais agurkais ir išmaišome.
Skanaus!

Nekepintų grikių košė su raugintais agurkais