Nekepintų grikių košė su riešutų sviestu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Puikus pusryčių patiekalas, kurį galima greitai pasigaminti ir yra sotu. Receptas iš mitybos plano.
Patiekalą išbandė ir nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas10 min.Iš viso20 min.

Ingredientai:

 65 g nekepintų grikių kruopos
 1 v. š. naminis/pirktinis riešutų sviestas
 0,50 g druskos

Paruošimas:

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą grikių košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Dieta, Produktai:

Ingredientai

 65 g nekepintų grikių kruopos
 1 v. š. naminis/pirktinis riešutų sviestas
 0,50 g druskos

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą grikių košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.

Nekepintų grikių košė su riešutų sviestu