Nekepintų grikių košė su sūriu

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Foto - Natalija Masevičienė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 100 g Grikių kruopų
 25 g Kietasis sūris
 1 g druskos

Paruošimas:

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą grikių košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome.
Skanaus!

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 459

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:,

Ingredientai

 100 g Grikių kruopų
 25 g Kietasis sūris
 1 g druskos

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą grikių košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome.
Skanaus!

Nekepintų grikių košė su sūriu