Spausdinimo pasirinkimai:

Netikras zuikis iš kalakutienos

Kiekis1 porcija

Skanaus linki recepto autorė – programos dalyvė Jurga B.
Valgome su šviežių daržovių salotomis

Netikras zuikis iš kalakutienos

 160 g malta kalakutiena
 0,25 g (1/2) kiaušinio
 40 g svogūno
 Šviežiai malti juodieji ir kvapnieji pipirai, malta kalendra, krapai ir druska (pagal skonį)
 5 g (1) česnakas (jei mėgstate)
1

Į maltą kalakutieną iš vakaro arba 2 val. iki kepimo sudedame prieskonius, druską ir leidžiame pastovėti.

2

Prieš pat kepimą įtarkuojame svogūną, česnaką bei įmušame kiaušinį.

3

Jei norime, kad mėsa būtų sultingesnė, įpilame šlakelį vandens.

4

Rankomis suformuojame pailgą zuikį.

5

Galime suformuoti zuikiui akytes iš kvapniųjų pipirų, o ausytes – iš lauro lapelių.

6

Į įkaitusią orkaitę dedame zuikį ir kepame. Iškepusį zuikį išimame ant lėkštės, kad skardoje likę riebalai nesubėgtų į mėsą.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 302