Receptą įkėlė:NatalijaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Beje, šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje. Pasiruošus daržovių, suberiame jas į mažus indelius (porcijomis) ir užpilame kiaušiniu. Atrodo puikiai, galima net svečiams patiekti.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 250 g smidrų
 200 g pievagrybių, kad būtų didesnis sotumas. Jie turi augalinių baltymų ir daug skaidulų, mažinančių cholesterolį.
 4 dideli kaimiški kiaušiniai - įrodyta, kad cholesterolio nedidina
 1 v. š. sviesto (nebūtinai)
 Prieskoniai: česnakai, petražolės, druska
 Garnyrui – 8 vidutinio dydžio pomidorai (800 g), t.y. kiekvienam po 4 vidutinius, pabarstytus druska ir pipirais.

Paruošimas:

1

Pirmiausia nuplauname pievagrybius ir smidrus. Smidrų sumedėjusias galūnėles nupjauname, o pievagrybius supjaustome riekelėmis.

2

Keptuvėje vidutinio karštumo ištipriname šaukštą sviesto, pakepiname prieskonius ir suberiame pievagrybius bei juos lengvai apkepame. Sviestas nėra būtinas. Dėjau dėl skonio ir sotumo. Kepant po truputį pagal poreikį pilame karštą vandenį, kad nesviltų.

3

Kol kepa pievagrybiai, užkaičiame vandenį, pasūdome ir surištus į ryšulėlį smidrus pastatome puode, kad stori galai virtų vandenyje, o viršūnės – garuose. pakanka 3-4 minučių. Svarbu, kad jie išliktų stangrūs, kitaip praras savo skonį ir valgymo malonumą.

4

Išvirus vandenį nupilame, perpilame smidrus šaltu vandeniu, kad užsifiksuotų spalva ir supjaustome gabalėliais.

5

Suberiame smidrus į keptuvę su pievagrybiais, įmušame kiaušinius, maišydami kepame.

6

Kol baigia kepti kiaušinienė – supjaustome skiltelėmis pomidorus, pabarstome šviežiai maltais pipirais ir druska bei sudedame juos į lėkštę. Šalia suberiame pagamintą kiaušinienę.

Ingredientai

 250 g smidrų
 200 g pievagrybių, kad būtų didesnis sotumas. Jie turi augalinių baltymų ir daug skaidulų, mažinančių cholesterolį.
 4 dideli kaimiški kiaušiniai - įrodyta, kad cholesterolio nedidina
 1 v. š. sviesto (nebūtinai)
 Prieskoniai: česnakai, petražolės, druska
 Garnyrui – 8 vidutinio dydžio pomidorai (800 g), t.y. kiekvienam po 4 vidutinius, pabarstytus druska ir pipirais.

Gaminimo eiga

1

Pirmiausia nuplauname pievagrybius ir smidrus. Smidrų sumedėjusias galūnėles nupjauname, o pievagrybius supjaustome riekelėmis.

2

Keptuvėje vidutinio karštumo ištipriname šaukštą sviesto, pakepiname prieskonius ir suberiame pievagrybius bei juos lengvai apkepame. Sviestas nėra būtinas. Dėjau dėl skonio ir sotumo. Kepant po truputį pagal poreikį pilame karštą vandenį, kad nesviltų.

3

Kol kepa pievagrybiai, užkaičiame vandenį, pasūdome ir surištus į ryšulėlį smidrus pastatome puode, kad stori galai virtų vandenyje, o viršūnės – garuose. pakanka 3-4 minučių. Svarbu, kad jie išliktų stangrūs, kitaip praras savo skonį ir valgymo malonumą.

4

Išvirus vandenį nupilame, perpilame smidrus šaltu vandeniu, kad užsifiksuotų spalva ir supjaustome gabalėliais.

5

Suberiame smidrus į keptuvę su pievagrybiais, įmušame kiaušinius, maišydami kepame.

6

Kol baigia kepti kiaušinienė – supjaustome skiltelėmis pomidorus, pabarstome šviežiai maltais pipirais ir druska bei sudedame juos į lėkštę. Šalia suberiame pagamintą kiaušinienę.

Omletas su smidrais ir pievagrybiais