Greitai paruošiamas ir maistingas patiekalas gardiems pietums ar vakarienei.
Omletas su varškės ir daržovių įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 275 kcal

Ingredientai
  

  • 90 g kiaušinių (1 didelio arba 2 mažų)
  • 1 v. š. vandens
  • 2 g druskos
  • 1 a. š. lydyto sviesto kepimui
  • prieskonių pagal skonį

Įdarui:

  • 50 g varškės – 9 proc. riebumo
  • poro
  • krapų pagal skonį
  • čili pipiro marinuoto, pagal skonį
  • žolelių pagal skonį

Salotoms prie omleto:

  • pomidoriukų (slyvinių)
  • salotos lapų (plėšytų)
  • 1 v. š. graikinių riešutų aliejaus ar ypač tyro alyvuogių aliejaus, nebūtina
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius suplakti su druska, prieskoniais ir vandeniu.
  • Suplaktus kiaušinius supilame į įkaitintą keptuvę, pateptą sviestu, bei iškepame blyną.
  • Į omleto “įdarą” dedame varškės, marinuotą čili pipirą, krapus, porą, žolelių prieskonius.
  • Omletą perlenkiame ir šalia pateikiame salotas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 13gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 642mgKalis: 210mg (11%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2438µg (305%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 42µg (56%)Kalcis: 230mg (29%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!