Puiki pietų idėja. Išbandykite ir įvertinkite patys. Tikime, kad gaminsite dar ne kartą.
Orkaitėje keptas moliūgas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 327 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g sviestinio moliūgo
  • 1-2 v. š. lydyto sviesto
  • ½ a. š. druskos
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Nulupame moliūgą ir pašaliname sėklas.
  • Moliūgą supjaustome norimo dydžio gabalėliais, juos ištepame lydytu sviestu.
  • Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir ant jo sudedame supjaustytus moliūgo gabalėlius.
  • Kepame 20 – 25 min. gabalėlius retkarčiais apversdami.
  • Prieš baigiant kepti juos apibarstome druskos ir pipirų mišiniu, dar kelias minute pakepame. Moliūgas turi likti šiek tiek traškus. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės savybių ir moliūgo gabaliukų dydžio.

Pastaba

Galima valgyti su kitomis daržovėmis arba mėgstamu sūriu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 59gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 31mgNatris: 1284mgKalis: 1765mg (88%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 53505µg (6688%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 105mg (131%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 8mg (67%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 245mg (31%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 135µg (68%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 170mg (45%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotrauka: Ramintos
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!