Orkaitėje keptas moliūgas – puikus pasirinkimas garnyrui, ar kaip pagrindinis patiekalas

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Puikus pasirinkimas garnyrui, ar kaip pagrindinis patiekalas.

FOTO - Raminta

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 350 g moliūgo
 5 g druskos
 3 g pipirų maltų
 22 g sezamo sėklų

Paruošimas:

1

Nulupame moliūgą ir išimame sėklas.

2

Stambesnėmis riekėmis supjaustytome moliūgą.

3

Sudedu jį ant skardos, padengtos kepimo popieriumi.

4

Pabarstome prieskoniais. Mano nuomone pakanka tik šviežiai maltų pipirų ir druskos bei šiek tiek pašlakstome alyvuogių aliejumi. Galima papildomai pabarstyti sezamo ar nuplikytų kmynų.

5

Pašauname į įkaitintą iki 170-180 laipsnių orkaitę ir kepame iki valandos. kartą- du apverčiant. Iškepęs moliūgas turi išlaikyti stuktūrą ir turi būti ką pakramtyti!

6

Keptas moliūgas puikiai tinka pietums, bet ne vakarienei 🙂

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 195

Kategorija:Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 350 g moliūgo
 5 g druskos
 3 g pipirų maltų
 22 g sezamo sėklų

Gaminimo eiga

1

Nulupame moliūgą ir išimame sėklas.

2

Stambesnėmis riekėmis supjaustytome moliūgą.

3

Sudedu jį ant skardos, padengtos kepimo popieriumi.

4

Pabarstome prieskoniais. Mano nuomone pakanka tik šviežiai maltų pipirų ir druskos bei šiek tiek pašlakstome alyvuogių aliejumi. Galima papildomai pabarstyti sezamo ar nuplikytų kmynų.

5

Pašauname į įkaitintą iki 170-180 laipsnių orkaitę ir kepame iki valandos. kartą- du apverčiant. Iškepęs moliūgas turi išlaikyti stuktūrą ir turi būti ką pakramtyti!

6

Keptas moliūgas puikiai tinka pietums, bet ne vakarienei 🙂

Orkaitėje keptas moliūgas – puikus pasirinkimas garnyrui, ar kaip pagrindinis patiekalas