Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Šamas man labai patiko, rašo Natalija Masevičienė, kuri gamino ir atsiuntė nuotrauką. Nuotraukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su tokiomis salotomis: vyšniniai pomidorai, šiaudeliais pjaustyta cukinija ir agurkas, šiek tiek paprikos, mėlynojo svogūno, apšlakstyta citrinos sultimis, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi.
O Jūs ar mėgstate šamą ir kaip jį gaminate, pasidalinkite komentaruose.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 200 g šamo filė
Marinatui:
 1 v. š. sojos padažas
 0,50 vnt citrinos sultys, šviežiai spaustos
 1 v. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 1 a. š. grūdėtos garstyčios
 3 vnt česnako skiltelės (sutrintos)
 2 žiupsneliai druska, pipirai

Paruošimas:

1

Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

2

Iš marinatui skirtų ingredientų, paruošiame marinatą.

3

Marinatu aptepame žuvį ir paliekame stovėti (marinuotis) apie 2 val., galima ir ilgiau, jeigu dideli žuvies gabalai.

4

Po 2 val marinavimo, sudėti ant kepimo popieriaus, pašauti į 180 temp. įkaitintą orkaitę. Kepti apie 12 minučių. Žuvis turi likti sultinga. Skanaus.

Ingredientai

 200 g šamo filė
Marinatui:
 1 v. š. sojos padažas
 0,50 vnt citrinos sultys, šviežiai spaustos
 1 v. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 1 a. š. grūdėtos garstyčios
 3 vnt česnako skiltelės (sutrintos)
 2 žiupsneliai druska, pipirai

Gaminimo eiga

1

Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

2

Iš marinatui skirtų ingredientų, paruošiame marinatą.

3

Marinatu aptepame žuvį ir paliekame stovėti (marinuotis) apie 2 val., galima ir ilgiau, jeigu dideli žuvies gabalai.

4

Po 2 val marinavimo, sudėti ant kepimo popieriaus, pašauti į 180 temp. įkaitintą orkaitę. Kepti apie 12 minučių. Žuvis turi likti sultinga. Skanaus.

Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažu