Iškart pamėgsite šį užkandį, o taip pat tiks ir svečius pavaišinti. Ar Jūs gaminate tokius? Pasidalinkite komentaruose.
Orkaitėje keptos pikantiškos morkų lazdelės
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 morkų didesnės
- 1 v. š. sezamų aliejaus tinka ir kitoks
- 1 v. š. kietojo sūrio
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 a. š. rūkytos paprikos miltelių
- 2 g raudonėlio
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Padažui:
- 150 g graikiško jogurto
- 1 v. š. kietojo sūrio
- 1 a. š. raudonėlio
- 1 a. š. saldžiarūgščio padažo
Paruošimas
Morkų paruošimas:
- Supjaustome morkas norimomis lazdelėmis.
- Išdėliojame ant skardos morkas ir kepame 200°C orkaitėje apie 20 – 25 min. Praėjus pusei laiko, pavartyti. Morkos turi likti traškios, neperkepti.
- Į dubenį su aliejumi įspaudžiame česnako, suberiame prieskonius, sūrį ir išmaišome.
- Išėmus iškepusias morkas, jas apibarstome pasiruoštu prieskonių ir sūrio mišiniu.
Padažo paruošimas:
- Kol kepa morkos, pasiruošiame padažą iš išvardintų ingredientų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 11gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 10mgNatris: 163mgKalis: 336mg (17%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 12273µg (1534%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 179mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 157mg (22%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Puiki idėja. Kadangi priešpiečio alkis jau graužė, tai suketvirčiavusi morkas su česnaku ir čili pipirais apkepiau keptuvėje.