Paprastai, bet greitai ir skaniai. Puiki idėja vakarienei arba pietums. Paragaukite ir pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Orkaitėje keptos vištos šlaunelės su raugintu agurku ir salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
Šlaunelių paruošimui:
- vištos šlaunelių
- krapų ar petražolių, ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių, pagal skonį
- druskos pagal skonį
Salotų paruošimui:
- 130 g kopūsto
- agurko rauginto, pagal skonį
- 0,2 g druskos
- 0,5 a. š. alyvuogių aliejaus
- 0,2 a. š. citrinos sulčių
- krapų pagal skonį
Paruošimas
Šlaunelių paruošimas:
- Nuplauname šlauneles, beriame mėgstamus prieskonius, druską ir paliekame šiek tiek pastovėti (bent 30 min.).
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių C., kepame šlaunelę apie 25 min. Trukmė priklauso nuo šlaunelių dydžio ir orkaitės savybių.
Salotų paruošimas:
- Norimo dydžio gabaliukais, susipjaustome kopūstą.
- Į kopūsto masę beriame krapus, druską, pašlakstome citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
- Į lėkštę dedame iškepusias šlauneles, paruoštas salotas, supjaustytą raugintą agurką. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 325kcal (16%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 21gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 111mgNatris: 232mgKalis: 726mg (36%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 515µg (64%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 56mg (70%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 117µg (156%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 255mg (36%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Liucija Makejeva