Perlinė košė su ridikėliais ir avokadu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Recepto autorė – sveiko maisto gaminimo kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Ačiū.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 75 g perlinės kruopos
 70 g avokadas
 40 g ridikėliai
 druskos kruopų virimui, pagal skonį

Paruošimas:

1

Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2 užverdame.

3

Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą perlinę košę pagardiname ridikėliais bei avokadu ir išmaišome. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 390

Ingredientai

 75 g perlinės kruopos
 70 g avokadas
 40 g ridikėliai
 druskos kruopų virimui, pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2 užverdame.

3

Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą perlinę košę pagardiname ridikėliais bei avokadu ir išmaišome. Skanaus.

Perlinė košė su ridikėliais ir avokadu