Perlinės kruopos mirkytos per naktį. Ryte, užpylus švariu šaltu vandeniu, užverdama ir paliekama brinkti 10-15 minučių. Ant kokoso aliejaus keptuvėje trumpai pašildomos daržovės. Prieskoniai dedami pagal poreikį.
Perlinės kruopos su morkomis ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 40 g perlinių kruopų
- 1 cukinijos
- 1 morkos
- 1 a. š. kokoso aliejaus
Paruošimas
- Perlinės kruopos vakare nuplaunamos, užpilamos šaltu vandeniu ir paliekamos nakčiai.
- Ryte nuplaunamos, užverdamos puode ir išjungus ugnį paliekamos brinkti 10-15 min.
- Ant kokoso aliejaus keptuvėje trumpai pašildomos spirale tarkuotos daržovės: morkos, cukinijos.
- Prieskonių beriame pagal poreikį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 4gNatris: 55mgKalis: 615mg (31%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 10427µg (1303%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 155mg (22%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Inos Šv