Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmis

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Tokia košė puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums 🙂 skanu valgyt su gaiviomis daržovėmis: agurkais, pomidorais ar paprikomis. Rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū.

Šaltinis: https://www.gaspadine.lt/receptas/perline-kose-su-grybais-ir-darzovemis-6777

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 100 g perlinės kruopos
 80 g morkos
 80 pievagrybiai
 60 g svogūnai
 14 g lydytas sviestas
 0,50 g druska
 0,20 g juodieji pipirai

Paruošimas:

1

Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.

3

Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Kol kruopos brinksta, grybus ir svogūną supjaustome, morkas sutarkuojame su stambia tarka. Viską apkepiname lydytame svieste.

5

Išvirtas kruopas sumaišome su pakepintomis daržovėmis ir grybais. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 322
% Paros norma *
Riebalai 15g24%
Angliavandeniai 13.2g5%
Baltymai 1.5g3%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredientai

 100 g perlinės kruopos
 80 g morkos
 80 pievagrybiai
 60 g svogūnai
 14 g lydytas sviestas
 0,50 g druska
 0,20 g juodieji pipirai

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.

3

Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Kol kruopos brinksta, grybus ir svogūną supjaustome, morkas sutarkuojame su stambia tarka. Viską apkepiname lydytame svieste.

5

Išvirtas kruopas sumaišome su pakepintomis daržovėmis ir grybais. Skanaus.

Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmis