Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmis

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Skanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis - tobulas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri pagamino, fotografavo, vertino ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 100 g perlinės kruopos
 1 nedidelė cukinija
 120 g šparaginės pupelės (apvirtos)
 120 g žalieji žirneliai, šviežūs arba šaldyti
 75 g įvairių salotų lapai
Žalumynų užpilui:
 Ryšulėlis kalendrų
 ryšulėlis petražolių
 ryšulėlis svogūnų laiškų
 česnakas
 1/2 citrinos sultys
 4 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
 druska, šviežiai malti juodieji pipirai, pagal skonį

Paruošimas:

1

Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, gaminimo laikas trumpesnis.

2

Prieš gamindami pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:2) užverdame. 
Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-20 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

3

Apverdame šparagines pupeles, suplėšome salotų lapus.

4

Gaminame žalumynų užpilą. Visas sudėtines žalumynų užpilo dalis sutriname į vientisą masę.

5

Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais. Visus ingredientus sumaišome su žalumynų užpilu.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 873

Ingredientai

 100 g perlinės kruopos
 1 nedidelė cukinija
 120 g šparaginės pupelės (apvirtos)
 120 g žalieji žirneliai, šviežūs arba šaldyti
 75 g įvairių salotų lapai
Žalumynų užpilui:
 Ryšulėlis kalendrų
 ryšulėlis petražolių
 ryšulėlis svogūnų laiškų
 česnakas
 1/2 citrinos sultys
 4 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
 druska, šviežiai malti juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, gaminimo laikas trumpesnis.

2

Prieš gamindami pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:2) užverdame. 
Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-20 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

3

Apverdame šparagines pupeles, suplėšome salotų lapus.

4

Gaminame žalumynų užpilą. Visas sudėtines žalumynų užpilo dalis sutriname į vientisą masę.

5

Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais. Visus ingredientus sumaišome su žalumynų užpilu.

Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmis
0 0 vote
Article Rating