Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Nuotrauką receptui atsiuntė Sonata Jadeškienė.
Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas15 min.Gaminimas10 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 150 g plekšnės filė
 6 g ypač tyras alyvuogių aliejus
 80 g cukinija
 80 g vyšniniai pomidorai
 krapai, petražolės, bazilikai pagal skonį
„Skaniam vandeniui“:
 Lauro lapas, juodi pipirai žirniukais, česnakas, salieras, morka, svogūnas, petražolių ir krapų kotai, druska pagal skonį

Paruošimas:

1

Plekšnės filę galima gaminti įvairiais būdais:
a) kepti keptuvėje po 30-60 sekundžių iš abiejų pusių ant lydyto sviesto,
b) kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 3-4 min.,
c) garinti garuose apie 3 min.
d) virti apie 2 min. “skaniame” vandenyje, t.y. su išvardintais prieskoniais.

2

Labai trumpai ant ypač tyro geros kokybės alyvuogių aliejaus, pavyzdžiui, itališkas iš mažo ūkio, pakepiname smulkintą cukiniją ir vyšninius pomidorus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis ir bazilikais.
Žuvies gamindami nesūdome. Užberiame tik lėkštėje, jei reikia. Su žuvimi pateikiame daržoves.

Kategorija:Gaminimo būdas:DietaProduktai:, ,

Ingredientai

 150 g plekšnės filė
 6 g ypač tyras alyvuogių aliejus
 80 g cukinija
 80 g vyšniniai pomidorai
 krapai, petražolės, bazilikai pagal skonį
„Skaniam vandeniui“:
 Lauro lapas, juodi pipirai žirniukais, česnakas, salieras, morka, svogūnas, petražolių ir krapų kotai, druska pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Plekšnės filę galima gaminti įvairiais būdais:
a) kepti keptuvėje po 30-60 sekundžių iš abiejų pusių ant lydyto sviesto,
b) kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 3-4 min.,
c) garinti garuose apie 3 min.
d) virti apie 2 min. “skaniame” vandenyje, t.y. su išvardintais prieskoniais.

2

Labai trumpai ant ypač tyro geros kokybės alyvuogių aliejaus, pavyzdžiui, itališkas iš mažo ūkio, pakepiname smulkintą cukiniją ir vyšninius pomidorus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis ir bazilikais.
Žuvies gamindami nesūdome. Užberiame tik lėkštėje, jei reikia. Su žuvimi pateikiame daržoves.

Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais