Raudongūžio kopūsto salotos su paprika

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Esame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 Raudongūžis kopūstas galite keisti ir baltagūžiu, bet geriau raudonas/mėlynas, nes turi kitokių antioksidantų nei baltas.
 Agurkas
 Paprika
 Svogūnai
 Petražolės: šviežios, šaldytos ar džiovintos
 Krapai, švieži, šaldyti ar džiovinti
 Citrinos sulčių pagal poreikį
 Ypač tyras alyvuogių aliejus, iki 1 v. š. porcijai
 Druska

Paruošimas:

1

Kopūstus supjaustome smulkiau, pašlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir paliekame nors 15 minučių, kad suminkštėtų. Kuo ilgiau pastovės – tuo skaniau bus. Dar gerai apšlaksčius pamaigyti, kad išsiskirtų sultys.

2

Supjaustome kitos daržovės ant kopūstų ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Kategorija:Gaminimo būdas:Produktai:, ,

Ingredientai

 Raudongūžis kopūstas galite keisti ir baltagūžiu, bet geriau raudonas/mėlynas, nes turi kitokių antioksidantų nei baltas.
 Agurkas
 Paprika
 Svogūnai
 Petražolės: šviežios, šaldytos ar džiovintos
 Krapai, švieži, šaldyti ar džiovinti
 Citrinos sulčių pagal poreikį
 Ypač tyras alyvuogių aliejus, iki 1 v. š. porcijai
 Druska

Gaminimo eiga

1

Kopūstus supjaustome smulkiau, pašlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir paliekame nors 15 minučių, kad suminkštėtų. Kuo ilgiau pastovės – tuo skaniau bus. Dar gerai apšlaksčius pamaigyti, kad išsiskirtų sultys.

2

Supjaustome kitos daržovės ant kopūstų ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Raudongūžio kopūsto salotos su paprika