Rudieji ryžiai – tai iš dalies išvalyti ryžiai. Juos apdorojant pašalinamas tik viršutinis apvalkalas – luobelė. Ant grūdo esančios sėlenos išlieka sveikos. Šių ryžių skonis ne toks švelnus kaip baltųjų, tačiau juose daug daugiau maistingųjų medžiagų, mat didžioji naudingųjų medžiagų dalis slypi sėlenose. Rudieji ryžiai itin gausūs skaidulinių medžiagų, gebančių absorbuoti ir pašalinti toksinus iš organizmo.
Rudųjų ryžių košė su saulėgrąžų daigais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 day 15 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 183 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g ryžių natūralių
  • 10 g saulėgrąžų daigų
  • 2 žiupsneliai ožragės juodgrūdės, nemaltos, pagal skonį
  • 0,2 g druskos virimui

Paruošimas
 

  • Išmirkytus per naktį ryžius išverdame su druska.
  • Sudedame saulėgrąžų daigus, juodgrūdę ir ožragę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 183kcal (9%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 80mgKalis: 58mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Kalcis: 14mg (2%)Varis: 1mg (100%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 13mg (3%)Fosforas: 58mg (8%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!