Unikali rudųjų ryžių savybė – tai, kad patekę į žmogaus organizmą, ryžiai, dėl skaidulinių medžiagų gausos, surenka kenksmingas medžiagas, patenkančias su maistu ir pašalina iš organizmo. Dėl tokių absorbuojamųjų savybių rudieji ryžiai laikomi vienu pagrindinių organizmo valymui naudojamų maisto produktų.
Rudųjų ryžių, lęšių, kynva miksas su agurku recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 226 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g agurko
  • 20 g ryžių rudųjų
  • 20 g lęšių
  • 20 g bolivinės balandos (kynvos)

Paruošimas
 

  • Kruopų miksą užmerkiame vakare, ryte perplauname, užkaičiame, užvirus išjungiame ir paliekame brinkti 5 min.
  • Dedame smulkintą agurką.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 226kcal (11%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 10gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 5mgKalis: 466mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 58µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 144µg (72%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 251mg (36%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės
3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!