Patiekalas, kurį kepsit ir kepsit! Tobulai skanu su salotomis. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ir šventinį stalą papuoštų 😍.
Saldaus varškės sūrio rutuliukai su špinatais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 280 kcal

Ingredientai
  

  • 175 g sūrio saldaus pieno
  • 15 g avižų sėlenų
  • 5 g lydyto sviesto arba kitų riebalų skirtų kepimui
  • 2 saujos špinatų
  • 1 žiupsn. druskos
  • svogūno pagal skonį
  • česnako pagal skonį

Paruošimas
 

  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir pakepiname svogūnus, česnakus ir špinatus, paskaniname su druska.
  • Smulkia tarka sutarkuojame sūrį, į jį įmaišome kepintus produktus.
  • Beriame avižų sėlenas, formuojame rutuliukus ir kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min., kol gražiai apskrunda. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 16gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 13gCholesterolis: 65mgNatris: 405mgKalis: 251mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2502µg (313%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 98µg (131%)Kalcis: 449mg (56%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 59µg (30%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 356mg (51%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!