Labai paprastas salotų sumestinis su trumpai marinuota lašiša. Tiks pietums ar vakarienei, taip pat lengvai patalpinamas į pietų dėžutę, kurią nešatės į darbą. Paįvairinkite savo racioną šiomis salotomis su lašiša. Skanaus.
Salotos su marinuota lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
Lašišos marinavimui:
- 100 g lašišos
- 30 g laimo
- 3 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. sezamų aliejaus
- 1/2 a. š. čili pipirų
Salotoms:
- 120 g salotų lapų pasirenkame tokias, kurias mėgstame
- 80 g cukinijos
- 60 g ridikų
- 60 g avokado
- 60 g pomidorų
- 20 g svogūno
- sezamų sėklų pagal skonį
Paruošimas
Lašišos marinavimas:
- Lašiša pjaustoma norimais gabaliukais, apšlakstoma laimo sultimis, sojų padažu, sezamų aliejumi, apibarstoma čili pipirais ir paliekama marinuotis valandai.
Salotų paruošimas:
- Į salotinę dedame šiek tiek smulkintus: salotų lapus, ridikus, avokadą, pomidorus, juostelėmis pjaustytas cukinijas, smulkiai pjaustytą svogūną.
- Ant paruoštų salotų dedame marinuotą lašišą.
- Gardiname sezamų sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 239kcal (12%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 15gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 28mgNatris: 1554mgKalis: 841mg (42%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 5600µg (700%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 73µg (97%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 145µg (73%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 59mg (16%)Fosforas: 203mg (29%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Gintarė Laniauskaitė