Šias salotas galite gardinti tailandietiško raudonojo kario pasta ir sezamu. Būtinai išbandykite.
Salotos su tofu ir bolivine balanda recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 371 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g tofu sūrio sojų pupelių sūrio
  • 100 g brokolio nuplikytų
  • 75 g špinatų
  • 70 g šparaginių pupelių apvirtų
  • 25 g bolivinių balandų kruopų
  • 1,5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • žalumynų mėgstamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per dieną. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o gaminimo laikas bus trumpesnis.
  • Pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.
  • Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Brokolį susmulkiname ir nuplikome karštu vandeniu.
  • Šparagines pupeles labai trumpai paverdame.
  • Tofu susmulkiname gabaliukais ir trumpai pakepiname keptuvėje.
  • Visas sudėtines dalis sumaišome ir skanaujame. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 371kcal (19%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 16gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 4gNatris: 106mgKalis: 1205mg (60%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 7656µg (957%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 120mg (150%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 500µg (667%)Kalcis: 179mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 279µg (140%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 150mg (40%)Fosforas: 263mg (38%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotrauką atsiuntė Raminta.
4.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!