Salotos su tofu ir bolivine balanda

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Raminta šias salotas gardino tailandietiško raudonojo kario pasta ir sezamu, o Jūs mėgstate tokias salotas?

Pastaba: iš šio nurodyto kiekio išeina viena vidutinio dydžio porcija.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas15 min.Gaminimas20 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 150 g tofu
 100 g brokolis (nuplikome)
 75 g špinatai
 70 g šparaginiės pupelės (apverdame)
 25 g bolivinių balandų kruopos
 1,50 v. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 druska, pipirai (pagal skonį)
 žalumynai (mėgstami, pagal skonį)

Paruošimas:

1

Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per dieną. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o gaminimo laikas bus trumpesnis.

2

Pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.

3

Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Brokolį susmulkiname ir nuplikome karštu vandeniu.

5

Šparagines pupeles labai trumpai paverdame.

6

Tofu susmulkiname gabaliukais ir trumpai pakepiname keptuvėje.

7

Visas sudėtines dalis sumaišome ir skanaujame. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 457

Ingredientai

 150 g tofu
 100 g brokolis (nuplikome)
 75 g špinatai
 70 g šparaginiės pupelės (apverdame)
 25 g bolivinių balandų kruopos
 1,50 v. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 druska, pipirai (pagal skonį)
 žalumynai (mėgstami, pagal skonį)

Gaminimo eiga

1

Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per dieną. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o gaminimo laikas bus trumpesnis.

2

Pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.

3

Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Brokolį susmulkiname ir nuplikome karštu vandeniu.

5

Šparagines pupeles labai trumpai paverdame.

6

Tofu susmulkiname gabaliukais ir trumpai pakepiname keptuvėje.

7

Visas sudėtines dalis sumaišome ir skanaujame. Skanaus.

Salotos su tofu ir bolivine balanda