Labai skanios ir greitai paruošiamos salotos, tinka valgyti vienas arba prie antro patiekalo. Nesunkiai pavyks net jei virtuvėje sukatės dar neseniai.
Salotos: žalias burokėlis, morka, kaliaropė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 248 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g burokėlių
  • 100 g morkų
  • 70 g kaliaropės
  • 5 v. š. citrinos sulčių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sutarkuojamas šviežias burokėlis, morka ir apšlakstoma citrinos sultimis, užbarstoma druskos ir pipirų.
  • Palikti parai šaldytuve.
  • Prieš valgant dar sutarkuojama kaliaropė ir gardinama alyvuogių aliejumi. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 248kcal (12%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 202mgKalis: 992mg (50%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 16706µg (2088%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 93mg (116%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 147µg (74%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 119mg (17%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!