Į avižų pieną dedami šviežiai tarkuotas burokėlis, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, kiaušinis, pilamos citrinos sultys. Valgoma su karštomis su lupena išvirtomis bulvėmis.
Šaltibarščiai su avižų pienu bei virtomis bulvėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 328 kcal

Ingredientai
  

  • 400 ml avižų pieno
  • 110 g agurko
  • 70 g burokėlio tarkuoto, šviežio
  • 45 g kiaušinio
  • svogūnų laiškų pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į avižų pieną dedame tarkuotą šviežią burokėlį, pjaustytą agurką, svogūnų laiškus, krapus, kietai virtą kiaušinį.
  • Skaniname druska, citrinos sultimis.
  • Valgome su karštomis virtomis bulvėmis su lupena.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 328kcal (16%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 14gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 167mgNatris: 352mgKalis: 666mg (33%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 38g (152%)Vitaminas A: 1246µg (156%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 167µg (3340%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 641mg (80%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 118µg (59%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 144mg (21%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Nuotraukos autorė: Ina Šv
1.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!