Smidrai su olandišku padažu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Tobulo skonio patiekalas, rašo Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎, kuri atsiuntė idėją ir šią nuotrauką.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 250 g smidrai (šparagai)
Olandiškas padažas:
 2 vnt kiaušinių tryniai
 1 v. š. vanduo
 0,50 v. š. citrinos sultys
 druska, baltieji pipirai

Paruošimas:

1

Smidrai virti pasūdytame vandenyje 5 min. Perkelti trumpam į šaltą vandenį, vėliau nusausinti ir užpilti olandišku padažu, užbarstyti petražolėm.

Olandiško padažo gaminimas:
2

Kiaušinių tryniai (2 vnt.) su vandeniu plakami dubenėlyje virš verdančio vandens garų. Pradėjus tirštėti, palaipsniui pilamas ištirpintas sviestas (80 g.). Gardinama citrinos rūgštimi, druska, pipirais.

Ingredientai

 250 g smidrai (šparagai)
Olandiškas padažas:
 2 vnt kiaušinių tryniai
 1 v. š. vanduo
 0,50 v. š. citrinos sultys
 druska, baltieji pipirai

Gaminimo eiga

1

Smidrai virti pasūdytame vandenyje 5 min. Perkelti trumpam į šaltą vandenį, vėliau nusausinti ir užpilti olandišku padažu, užbarstyti petražolėm.

Olandiško padažo gaminimas:
2

Kiaušinių tryniai (2 vnt.) su vandeniu plakami dubenėlyje virš verdančio vandens garų. Pradėjus tirštėti, palaipsniui pilamas ištirpintas sviestas (80 g.). Gardinama citrinos rūgštimi, druska, pipirais.

Smidrai (šparagai) su olandišku padažu