Nuostabaus skonio smidrų pyragas, kurio pagrindas be gliuteno

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Labai skanu, patiko net skeptikam, rašo Julija Ivanauskienė, kuri atsiuntė idėją ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

Tešlai:
 240 g migdolų miltai (2 stiklinės)
 1 v. š. spelta miltai
 70 ml alyvuogių tyras aliejus
 2 v. š. vanduo
Įdarui:
 250 g smidrai (šparagai)
 1 a. š. česnako milteliai
 čiobreliai (skaniau švieži)
 4 vnt kiaušiniai
 250 g Feta sūrio
 50 g kietojo sūrio
 0,20 g pipirai
 1 žiupsnelis druska

Paruošimas:

1

Iš tešlai skirtų ingredientų, pagaminti pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti.

2

Smidrus pavirti 1-2 min. Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu.

3

Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį.

4

Kiaušinių ir smidrų galų plakinį pilame ant išskirstytos tešlos. Sudėti Feta sūrio gabalėlius, kietąjį sūrį sutarkuoti, sudėti ant viršaus. Išdėlioti smidrus ant viršaus. Kepti 180 laipsnių 20-25 min. Skanaus.

Ingredientai

Tešlai:
 240 g migdolų miltai (2 stiklinės)
 1 v. š. spelta miltai
 70 ml alyvuogių tyras aliejus
 2 v. š. vanduo
Įdarui:
 250 g smidrai (šparagai)
 1 a. š. česnako milteliai
 čiobreliai (skaniau švieži)
 4 vnt kiaušiniai
 250 g Feta sūrio
 50 g kietojo sūrio
 0,20 g pipirai
 1 žiupsnelis druska

Gaminimo eiga

1

Iš tešlai skirtų ingredientų, pagaminti pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti.

2

Smidrus pavirti 1-2 min. Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu.

3

Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį.

4

Kiaušinių ir smidrų galų plakinį pilame ant išskirstytos tešlos. Sudėti Feta sūrio gabalėlius, kietąjį sūrį sutarkuoti, sudėti ant viršaus. Išdėlioti smidrus ant viršaus. Kepti 180 laipsnių 20-25 min. Skanaus.

Nuostabaus skonio smidrų pyragas, kurio pagrindas be gliuteno