Šokoladinis desertas iš cukinijų su kokoso pienu ir kakava

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Ar jūs, kaip ir aš, turite namuose, nustumtų į šoną, liūdinčių cukinijų, kurių ne ypač mėgsta jūsų šeimos nariai? Turiu puikų receptą, tinkantį sudoroti cukinijas. Valgys, net nemėgstantys šios daržovės. Desertas puikus - šokoladinis keksas. BE MILTŲ! Mano gomuriui keksas buvo tobulas, drėgnas ir tirpstantis burnoje, o cukinijos net norėdamas neįžiūrėsi.
Nenuodėmingas! Net kcal suskaičiavau, kad galėtumėte valgyti be sąžinės graužimo! VISO - 926kcal
Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 250 g cukinija (50 kcal)
 100 g kakava (85 g pyragui, 15 g glaistui) - 316 kcal
 120 g kiaušiniai 2 vnt. (120kcal)
 65 g nerafinuotas cukrus (55 g pyragui, 10 g cukraus smulkinto kavamalėje glaistui) - 260 kcal
 50 g kokoso pienas, 18 proc. riebumo (15 g pyragui, 35 g- glaistui) - 80 kcal
 10 g kokoso drožlės, smulkintos kavamalėje - 70 kcal
 3 g kokoso aliejus - 30 kcal
 1 a. š. kepimo milteliai, žiupsnelis
 druska

Paruošimas:

1

Susmulkiname cukiniją.

2

Išplakame kiaušinius. Tuomet sumaišome su smulkinta cukinija, 15 g. kokoso pieno, 55 g. cukraus, druska, kepimo milteliais, 85 g. kakavos.

3

Gautą masę pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 C temperatūroje apie 20-25 minutes, priklausomai nuo orkaitės.

Glaisto paruošimas:
4

Išmaišome 15 g kakavos, 10 g cukraus, 35 g kokoso pieno ir 3 g kokoso aliejaus.

5

Iškepusį keksą aptepame glaistu, pabarstome kavamalėje maltomis kokoso drožlėmis ar mėgstamais riešutais.

Kategorija:Gaminimo būdas:DietaProduktai:,

Ingredientai

 250 g cukinija (50 kcal)
 100 g kakava (85 g pyragui, 15 g glaistui) - 316 kcal
 120 g kiaušiniai 2 vnt. (120kcal)
 65 g nerafinuotas cukrus (55 g pyragui, 10 g cukraus smulkinto kavamalėje glaistui) - 260 kcal
 50 g kokoso pienas, 18 proc. riebumo (15 g pyragui, 35 g- glaistui) - 80 kcal
 10 g kokoso drožlės, smulkintos kavamalėje - 70 kcal
 3 g kokoso aliejus - 30 kcal
 1 a. š. kepimo milteliai, žiupsnelis
 druska

Gaminimo eiga

1

Susmulkiname cukiniją.

2

Išplakame kiaušinius. Tuomet sumaišome su smulkinta cukinija, 15 g. kokoso pieno, 55 g. cukraus, druska, kepimo milteliais, 85 g. kakavos.

3

Gautą masę pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 C temperatūroje apie 20-25 minutes, priklausomai nuo orkaitės.

Glaisto paruošimas:
4

Išmaišome 15 g kakavos, 10 g cukraus, 35 g kokoso pieno ir 3 g kokoso aliejaus.

5

Iškepusį keksą aptepame glaistu, pabarstome kavamalėje maltomis kokoso drožlėmis ar mėgstamais riešutais.

Šokoladinis desertas iš cukinijų su kokoso pienu ir kakava