Sorų kruopų košė su cinamonu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Greitai paruošiama skani košė, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė.
Nuotraukos autorė valgė su morkomis, o kaip Jūs labiausiai mėgstate, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir pastebėjimais?

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 65 g sorų kruopos
 0,50 a. š. cinamonas
 1 žiupsnelis druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą sorų košę pagardiname cinamonu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 236

Ingredientai

 65 g sorų kruopos
 0,50 a. š. cinamonas
 1 žiupsnelis druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą sorų košę pagardiname cinamonu ir išmaišome. Skanaus!

Sorų kruopų košė su cinamonu