Sorų kruopų košė su džiovintais jūros kopūstais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai greitai paruošiama ir soti košė, puikus pusryčių pasirinkimas. Rašo Donata Jokšienė, kuri atsiuntė nuotrauką receptui.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g sorų kruopos
 10 g jūros kopūstai, džiovinti
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis. Į kitą dubenį užmerkiame jūros kopūstus.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. Jūros kopūstus nusunkiame, galime pasmulkinti.

4

Pagamintą sorų košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 232

Ingredientai

 65 g sorų kruopos
 10 g jūros kopūstai, džiovinti
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis. Į kitą dubenį užmerkiame jūros kopūstus.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. Jūros kopūstus nusunkiame, galime pasmulkinti.

4

Pagamintą sorų košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome. Skanaus.

Sorų kruopų košė su džiovintais jūros kopūstais
0 0 vote
Article Rating