Šparaginės pupelės – dietinis patiekalas: mažai kalorijų – daug naudos, ypatingai tinkantis vakarienei ar kai norisi ilgesnio valgymo proceso. Be to, šį valgį mėgsta vaikai, tik jei ruošiate vaikams, gaminkite ne taip aštriai kaip sau.
Šparaginės pupelės rytietiškai (iš mitybos plano) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 235 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g šparaginių pupelių
  • 10 g lydyto sviesto ar aliejaus troškinimui
  • 10 ml ryžių acto
  • 10 ml aliejaus
  • 5 g druskos
  • 5 g česnako tarkuoto, nebūtina
  • 1 gabalėlis imbiero pjaustyto arba džiovinto, nebūtina

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant lydyto sviesto ar aliejaus pakepinti imbierą ir į keturias dalis supjaustytas šparagines pupeles.
  • Kepinti 3-5 min ant aukštos ugnies.
  • Praėjus nurodytam laikui į keptuvę įberti česnaką, druską, įpilti sezamų aliejų, ryžių actą.
  • Gerai viską išmaišyti. Kepti 1-2 minutes.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 235kcal (12%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 7gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 22mgNatris: 2023mgKalis: 298mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 250µg (31%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 73µg (97%)Kalcis: 26mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 108mg (15%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorius: Vaidotas I. Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!