Šparaginių pupelių troškinys

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Paprasta, bet labai skanu, rašo Raminta, kuri atsiuntė nuotrauką šiam patiekalui. Ačiu Jai.

Kiekis1 porcija
Pasiruošimas20 min.Gaminimas10 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 250 g šparaginės pupelės (tinka šaldytos)
 60 g raudonas svogūnas
 60 g baltas svogūnas
 5 g česnako
 60 g morkų
 0,20 g ciberžolės
 0,20 g kmynų
 1 g druskos
 0,20 g juodieji pipirai
 1 g petražolės
 1 g krapai
 5 g lydytas sviestas arba tinkami augaliniai riebalai kepimui
Papuošimui (nebūtinai):
 Graižgarstės (rukola) lapų
 Avokado gabalėlis
 Pakepintos sezamo sėklos

Paruošimas:

1

Nupjaustomos šparaginių pupelių „uodegėlės“ ir galiukai.

2

Suberiamos pupelės į šaltą vandenį ir, užvirus vandeniui, apie 2 minutes paverdamos, nusunkiamos ir suberiamos į keptuvę.

3

Nulupamas česnakas ir svogūnai.

4

Suspjaustomos svogūnų galvos: griežinėliais arba smulkiai. Kaip Jums labiau patinka.

5

Pakepinami svogūnai kartu su česnaku ant lydyto sviesto.

6

Nuskutama ir per stambią (burokinę) tarką sutarkuojama morka.

7

Pakepinama morka su prieskoniais: ciberžole, kmynu, pipirais ir druska.

8

Suberiami visi ingriedientai kartu ir pakepinama apie 10-15 minučių, kol gražiai viskas apskrunda.

9

Jau nustojus kaitinti pagardinama petražolėmis ir krapais.

10

Pateikiant sudedamas šparaginių pupelių troškinys į lėkštę. Aplink apdedant gražgarstės (rukola) lapais bei pabarstomas paviršius tarkuotu avokadu bei pakepintomis sezamo sėklomis.

Maistinė vertė

Porcijos 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 208

Ingredientai

 250 g šparaginės pupelės (tinka šaldytos)
 60 g raudonas svogūnas
 60 g baltas svogūnas
 5 g česnako
 60 g morkų
 0,20 g ciberžolės
 0,20 g kmynų
 1 g druskos
 0,20 g juodieji pipirai
 1 g petražolės
 1 g krapai
 5 g lydytas sviestas arba tinkami augaliniai riebalai kepimui
Papuošimui (nebūtinai):
 Graižgarstės (rukola) lapų
 Avokado gabalėlis
 Pakepintos sezamo sėklos

Gaminimo eiga

1

Nupjaustomos šparaginių pupelių „uodegėlės“ ir galiukai.

2

Suberiamos pupelės į šaltą vandenį ir, užvirus vandeniui, apie 2 minutes paverdamos, nusunkiamos ir suberiamos į keptuvę.

3

Nulupamas česnakas ir svogūnai.

4

Suspjaustomos svogūnų galvos: griežinėliais arba smulkiai. Kaip Jums labiau patinka.

5

Pakepinami svogūnai kartu su česnaku ant lydyto sviesto.

6

Nuskutama ir per stambią (burokinę) tarką sutarkuojama morka.

7

Pakepinama morka su prieskoniais: ciberžole, kmynu, pipirais ir druska.

8

Suberiami visi ingriedientai kartu ir pakepinama apie 10-15 minučių, kol gražiai viskas apskrunda.

9

Jau nustojus kaitinti pagardinama petražolėmis ir krapais.

10

Pateikiant sudedamas šparaginių pupelių troškinys į lėkštę. Aplink apdedant gražgarstės (rukola) lapais bei pabarstomas paviršius tarkuotu avokadu bei pakepintomis sezamo sėklomis.

Šparaginių pupelių troškinys