Špinatų omletas

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Be galo skanus ir labai geras patiekalas tiek sau tiek svečiams patiekti, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Patarimas :
Labai svarbu neperkepti omleto.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

Omletui:
 3 vnt kiaušiniai
 150 g špinatai
 10 g pilno grūdo miltai
 1 žiupsnelis druska
 žolelių prieskonių, kokius mėgstate
Įdarui:
 300 g varškė
 1 žiupsnelis žolelės
 1 žiupsnelis druska
 galima česnakų ar krapų dar pagardinimui

Paruošimas:

1

Į smulkintuvą sudėti špinatus. Kiaušinius atskirti trynius nuo baltymų ir atskirai išplakti. Baltymus su druska. Paskui įdėti į smulkintus špinatus ir išmaišyti. Sudėti išsuktus trynius, išmaišyti, įdėti miltus, išmaišyti. Gausis vidutinio tirštumo masė.

2

Gautą masę tepti į stačiakampio formos skardą, kuri padengta kepimo popieriumi. Popierių šiek tiek patepti lydytu sviestu. Masę kepti vos 6 minutes, kepa greit ir yra rizika perkepti.

3

Tuo metu kol kepa tešla, paruošiame varškę. Į varškę sudedame druską, prieskonius ir pertriname viską iki vienalytės masės.

4

Kai iškepa tešla iškepa, ją šiek tiek suvynioti ir atvėsinti.
Atvėsusią dėti ant stalo ir tepti tolygiai varškę. Susukti. Pastovėti užtenka vos kelių minučių ir galima valgyti. Skanaus.

Ingredientai

Omletui:
 3 vnt kiaušiniai
 150 g špinatai
 10 g pilno grūdo miltai
 1 žiupsnelis druska
 žolelių prieskonių, kokius mėgstate
Įdarui:
 300 g varškė
 1 žiupsnelis žolelės
 1 žiupsnelis druska
 galima česnakų ar krapų dar pagardinimui

Gaminimo eiga

1

Į smulkintuvą sudėti špinatus. Kiaušinius atskirti trynius nuo baltymų ir atskirai išplakti. Baltymus su druska. Paskui įdėti į smulkintus špinatus ir išmaišyti. Sudėti išsuktus trynius, išmaišyti, įdėti miltus, išmaišyti. Gausis vidutinio tirštumo masė.

2

Gautą masę tepti į stačiakampio formos skardą, kuri padengta kepimo popieriumi. Popierių šiek tiek patepti lydytu sviestu. Masę kepti vos 6 minutes, kepa greit ir yra rizika perkepti.

3

Tuo metu kol kepa tešla, paruošiame varškę. Į varškę sudedame druską, prieskonius ir pertriname viską iki vienalytės masės.

4

Kai iškepa tešla iškepa, ją šiek tiek suvynioti ir atvėsinti.
Atvėsusią dėti ant stalo ir tepti tolygiai varškę. Susukti. Pastovėti užtenka vos kelių minučių ir galima valgyti. Skanaus.

Špinatų omletas
0 0 vote
Article Rating