Sviestinis moliūgas įdarytas špinatais, okra ir tofu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Donata Jokšienė rašo, kad taip paruoštas sviestinis moliūgas yra labai skanu. Ar jūs išbandėte tokį derinį? Savo pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Nuotraukos ir idėjos autorė dar rašo: "Tofu galite keisti vištiena, lašiša, avinžirniais ar lęšiais. Viskas pagal norą bei šaldytuvo turinį. Valgiau su raugintų kopūstų ir termiškai neapdorotų burokėlių salotomis."

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 120 g sviestinis moliūgas
 30 g tofu sūris
 0,50 vnt saldžioji paprika
 2 vnt okra (valgomoji ybiškė)
 10 g špinatai
 1 žiupsnelis druska
 pipirai, čiobrelis (pagal skonį)
 5 g lydytas sviestas

Paruošimas:

1

Sviestinis moliūgas perpjauname per pusę, išimame sėklas, gardiname druska, pipirų mišiniu ir čiobrelio šakele.

2

Pašauname į 170 laipsnių orkaitę ir kepame kol moliūgas suminkštėja, bet neperkepa.

3

Smulkintą tofu kepame ant keptuvės su lydytu sviestu. Dedame supjaustytą okrą (nebūtina), saldžiąją papriką, špinatus ir užvožiame dangtį. Taip troškiname apie 4 minutes. Pagardiname druska, pipirais.

4

Iškepus moliūgui, paruoštą tofu su daržovėmis, dedame į vidurį. Skanaus.

Ingredientai

 120 g sviestinis moliūgas
 30 g tofu sūris
 0,50 vnt saldžioji paprika
 2 vnt okra (valgomoji ybiškė)
 10 g špinatai
 1 žiupsnelis druska
 pipirai, čiobrelis (pagal skonį)
 5 g lydytas sviestas

Gaminimo eiga

1

Sviestinis moliūgas perpjauname per pusę, išimame sėklas, gardiname druska, pipirų mišiniu ir čiobrelio šakele.

2

Pašauname į 170 laipsnių orkaitę ir kepame kol moliūgas suminkštėja, bet neperkepa.

3

Smulkintą tofu kepame ant keptuvės su lydytu sviestu. Dedame supjaustytą okrą (nebūtina), saldžiąją papriką, špinatus ir užvožiame dangtį. Taip troškiname apie 4 minutes. Pagardiname druska, pipirais.

4

Iškepus moliūgui, paruoštą tofu su daržovėmis, dedame į vidurį. Skanaus.

Sviestinis moliūgas įdarytas špinatais, okra ir tofu