Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmis

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Užsuko draugė į svečius, vietoje sausainių traukite daržoves, varškę ir prieskonius.

Kol kalbėsitės Jūs galite greitai varškę su prieskoniais sutrinti, tiks įmestas gabalėlis fetos sūris. Dėl Covid ir kitų virusų geriau mirkyti daržoves į atskirus indelius. Labai tinka stikliukai degtinei :D

Kol jūs rūpinsitės užtepėle, draugė supjaustys daržoves. Galėsite kartu krimsti ir kalbėtis su didžiu malonumu.

Foto: Sabina Šatė

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas10 min.Iš viso20 min.

Ingredientai:

 200 g varškė (geriausia kvadratiniais pakeliais kur būna), tinka ir feta sūris
 2 v. š. jogurtas
 80 g morkos
 90 g agurkai
 100 g kalafioras
 50 g ridikėliai
 10 g švieži žalumynai
 60 g paprikos (raudonos arba geltonos)
 5 g česnakas
 2 g druska
 2 g pipirai

Paruošimas:

1

Daržoves (morkas, agurkus) spjaustome šiaudeliais (į 6 dalis).

2

Kalafiorus išskaidome žiedynais.

3

Ridikėlius supjaustome ketvirčiais arba per pusę.

4

Galima šiaudeliais smulkinti įvairių spalvų papriką, kaliaropę.

5

Padažui paruošti reikės česnaką ir žalumynus susmulkinti smulkintuvu ir viską sumaišyti su varške ir jogurtu. Užberti druskos ir pipirų.

6

Padažas patiekiamas mažuose indeliuose šalia daržovių.

7

Užtepėlę galima daryti ir be varškės, tik iš jogurto. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 230

Ingredientai

 200 g varškė (geriausia kvadratiniais pakeliais kur būna), tinka ir feta sūris
 2 v. š. jogurtas
 80 g morkos
 90 g agurkai
 100 g kalafioras
 50 g ridikėliai
 10 g švieži žalumynai
 60 g paprikos (raudonos arba geltonos)
 5 g česnakas
 2 g druska
 2 g pipirai

Gaminimo eiga

1

Daržoves (morkas, agurkus) spjaustome šiaudeliais (į 6 dalis).

2

Kalafiorus išskaidome žiedynais.

3

Ridikėlius supjaustome ketvirčiais arba per pusę.

4

Galima šiaudeliais smulkinti įvairių spalvų papriką, kaliaropę.

5

Padažui paruošti reikės česnaką ir žalumynus susmulkinti smulkintuvu ir viską sumaišyti su varške ir jogurtu. Užberti druskos ir pipirų.

6

Padažas patiekiamas mažuose indeliuose šalia daržovių.

7

Užtepėlę galima daryti ir be varškės, tik iš jogurto. Skanaus.

Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmis