Skanus garnyras prie žuvies ar mėsos. Būtinai paragaukite ir įvertinkite.
Šviežių burokėlių ir morkų salotos su citrinos sultimis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 230 g morkų
- 70 g burokėlių šviežių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro arba 2 v. š. kokybiško sojos padažo
- 2 g druskos
- 0,5 g citrinos sulčių
Paruošimas
- Morkas ir burokėlius sutarkuojame plonyčiais šiaudeliais.
- Salotas apšlakstome citrinos sultimis bei gerai išmaišome.
- Pagardiname druska ir alyvuogių aliejumi arba sojos padažu.
- Palaikome (pafermentuojame) bent valandą iki valgymo.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 248kcal (12%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 3gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 989mgKalis: 964mg (48%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 38424µg (4803%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 39µg (52%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 109mg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Irvyda